Affaldsordningen i Greve Kommune

1. maj 2020 træder Greve Kommes nye affaldsordning i kraft.

For dig, der bor i hus og har egne affaldsbeholdere, ser affaldsordningen i Greve Kommune sådan ud:

Rest- og madaffald
Du har en 2-delt beholder til rest- og madaffald. Den bliver tømt en gang om ugen fra maj til august. Resten af året bliver den tømt hver 14. dag. På tømmedagen må den højest stå fem meter inde på din grund.

Se her, hvis du mangler plads i skraldespanden

Papir, glas, plast og pap
Du har en 2-delt beholder til papir og glas. Den bliver tømt en gang om måneden, når der er fortovsindsamling. Du skal sætte beholderen helt ud til vejen på tømmedagen.

Du har mulighed for at tilvælge en beholder til plast, der bliver tømt en gang om måneden

Du har mulighed for at tilvælge en beholder til pap, der bliver tømt en gang om måneden

Alle de ovennævnte beholdere udleveres af KLAR Forsyning og er en del af ordningerne. Beholderne til pap og plast koster ikke ekstra og kan bestilles ved at skrive en mail til klar@klarforsyning.dk, hvis man ikke har en i forvejen.

Beholder til haveaffald
Beholdere til haveaffald, skal du selv anskaffe, så tømmer vi den sammen med fortovsindsamlingen.

Se krav til beholderen her, hvis du selv køber beholderen i et byggemarked eller på nettet. Du kan også købe den via vores renovatør, som bringer den ud.

Fortovsindsamling
Storskrald og indsamling af genanvendelige materialer sker en gang om måneden. Du kan se, hvornår der indsamles på din adresse her

Her kan du få svar på ofte stillede spørgsmål til den nye affaldsordning, der træder i kraft 1. maj 2020.

Der sidder nogle tag-mig-med-klistermærker på den hænger, som vi sætter på din beholder til dagrenovation, når de tømmer den for sidste gang. Dem skal du sætte på dine beholdere/sækkestativ og sætte det/dem ud til fortovsindsamlingen i maj.

Bor du i enfamillieshus eller rækkehus med egen beholder, skal du blot binde en af de sidste grønne pose på beholderen, så leverer skraldemanden en ny rulle til dig.

Bor du i et område, hvor der er fælles beholdere, bliver der lavet særskilte aftaler med den affaldsansvarlige, viceværten e.lign., for hvordan du modtager poser og madspand.

I den nye ordning skal der sorteres mere, og plast, pap m.m. vil derfor fylde langt mindre i beholderen til restaffald end i den tidligere ordning. Samtidig er den nye beholder til rest- og madaffald større end den gamle beholder til dagrenovation.

Langt de fleste vil derfor ikke have behov for at få tømt deres beholder til rest- og madaffald mere end hver 14. dag.

Fra maj til august bliver der tømt en gang om ugen for, at affaldet ikke skal komme til at lugte i sommervarmen. 

Nej, det gør det ikke. Når du sorterer dit affald i en todelt beholder, vil det også blive tømt af en skraldebil, der har to rum. På den måde bliver affaldet holdt adskilt, og kan derfor genanvendes.

På Miljøstyrelsens hjemmeside kan du se en kort film om, hvordan en todelt beholder bliver tømt: Vi blander ikke dit affald

Affald er ikke bare affald, men en ressource, der kan genanvendes. I Danmark har vi derfor et nationalt mål om, at vi skal genanvende 50 % af husholdningsaffaldet i 2022, så ressourcerne ikke går til spilde.

De grønne poser, som uddeles til madaffald, er lavet af plast. Det valg er truffet, da de bionedbrydelige poser, som i dag er på markedet, ikke kan nå at blive nedbrudt i biogasanlæggene. De bliver derfor frasorteret i processen og brændt sammen med de frasorterede plastposer.

Vi følger løbende udviklingen indenfor området og vil tage valget op, hvis der sker ændringer på området.

 
 
 
 
Billede af de forskellige affaldsbeholdere

Længere ekspeditionstid

Vi modtager i øjeblikket rigtig mange henvendelser vedrørende ejer og lejerskifte, og du må derfor i øjeblikket forvente en længere ekspeditionstid.