Greve

Fortovsindsamling/storskrald og genbrug

De fleste enfamiliehuse er omfattet af fortovsindsamling for storskrald og genbrug.
 
De fleste lejligheder er tilknyttet en minigenbrugsstation, hvor storskrald og genbrug afleveres i containere.
 
Er du i tvivl om, hvilken affaldsordning du har, så kontakt os. Bor du i boligselskab, skal du kontakte dit boligselskab for oplysninger om affaldsordningen.
 
Find din affaldskalender her eller tilmeld dig sms- eller mailservice og få besked dagen før vi henter dit affald i fortovsindsamlingen.
Vi henter storskrald og genbrugsmaterialer én gang om måneden. Bemærk, at du selv skal aflevere dit farlige affald på MiljøCenter Greve.
 
Vi henter møbler, brugsgenstande og andet inventar. Byggeaffald, som for eksempel køkkener, indbyggede skabe og sanitet, skal du aflevere på MiljøCenter Greve.
 
Haveaffald henter vi fra 1. marts til 30. november.

Du skal stille affaldet ud til vejen, fortovet eller rabatten aftenen før, vi henter det. Beholdere til papir og haveaffald sættes ud til skel med håndtaget ud mod vejen. 

Se her hvordan du pakker dit affald.

Generelt gælder det, at dit affald skal kunne håndteres af én person.

Affaldet bliver hentet af 5 forskellige lastbiler. Det er derfor meget vigtigt, at du sorterer rigtigt og stiller de forskellige typer affald tydeligt adskilt fra hinanden.
 
Nogle bebyggelser afleverer affald og genbrugsmaterialer i containere.
Skraldemand der henter storskrald hos borger.

MiljøCenter Greve åbner for privatpersoner tirsdag den 31. marts med adgangsbegrænsning

MiljøCenter Greve åbner tirsdag den 31. marts med normal åbningstid fra 9.00 – 20.00 på alle ugens dage. Og som en ekstra service for virksomheder, vil der i en periode tillige være åbent fra 7.00 til 8.30 på hverdage.

Åbningen sker med adgangsbegrænsning
Vi kan maksimalt lukke 20 biler ind på pladsen ad gangen for at sikre, at der holdes den nødvendige afstand til hinanden.

For at minimere kødannelse er der på lige datoer kun adgang for borgere, hvis nummerplade slutter på et lige tal, og på ulige datoer er der kun adgang for borgere, hvis nummerplade slutter på et ulige tal.

På åbningsdagen den 31. marts er det dog undtagelsesvist biler, hvis nummerplade slutter med et lige tal, der har adgang. Herefter passer systemet fra den 1. april

Adgangsbegrænsningen vil i første omgang gælde til og med den 13. april.

Sundhedsstyrelsens retningslinjer skal følges til enhver tid
Det er vigtigt, at alle på pladsen følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Når I besøger pladsen, er det derfor vigtigt:

  • At I holder afstand
  • At affaldet er sorteret hjemmefra
  • At I følger de retningslinjer, I får oplyst ved besøget
  • At I kun kører på genbrugspladsen, hvis der er stort behov for det, og at I ikke er flere i bilen, end der er behov for til at læsse af
  • At I selv medbringer kost og skovl, hvis I har brug for det, da de er fjernet fra pladsen
  • Vær opmærksom på, at kundetoilettet er lukket
  • At I medbringer tålmodighed, da der kan blive kø for at komme ind

MiljøCenter Greve har fra den 14. marts været lukket for privatpersoner på baggrund af anbefalinger fra Kommunernes Landsforening i forbindelse med Covid 19-situationen.

Kommunernes Landsforening har nu ændret deres anbefalinger og giver grønt lys til, at landets genbrugspladser igen kan åbne.