Drikkevandet i Køge scorer topplacering for sin smag

En flot delt andenplads blev det til for Køge, da en jury skulle afgøre, hvor i Danmark man finder det mest velsmagende postevand.

Vand kan smage meget forskelligt. Derfor arrangerede DR i samarbejde med brancheorganisationen for drikke- og spildevandsselskaberne, DANVA, konkurrencen ’Danmarks mest velsmagende vand’.

Juryen bestod af Lars Spring, der til daglig arbejder som sommelier på Restaurant MA i København og sommelieren Frederik Czapnik.

Dommerpanelet skulle smage på i alt 29 forskellige prøver af postevand, der blev indsendt af forsyningsselskaber fra hele Danmark.

Førstepladsen gik til Bornholm, mens Køge delte andenpladsen med Rørvig.

 KLAR Forsyning er stolte af placeringen

Det vand, som KLAR Forsyning indsendte til konkurrencen, kom fra Køges nye vandværk, der blev taget i brug i 2018, og i KLAR Forsyning vækker den flotte placering stor glæde.

’Vi er rigtig stolte af den delte andenplads. Vi synes jo også selv, at det vand, vi leverer til vores kunder, har en rigtig god og frisk smag. I Køge henter vi vandet fra kalkmagasiner, og det indeholder derfor mere calcium og magnesium, end vand fra sand- og grusmagasiner. Det kan være med til at give vandet en rigtig god smag’, forklarer Line Wilchen Hollesen, der er i adm. direktør i KLAR Forsyning.

På Køges nye vandværk, der blev taget i brug i 2018, foregår vandbehandlingen i et lukket system, og det er derfor ikke muligt at komme i kontakt med vandbanen og dermed forurene vandet. Vandet i Køge smager derfor både godt og er sikret bedst muligt mod forurening.

DM i Danmarks mest velsmagende vand er arrangeret som et led i DR2-temalørdagen 'Kilden til alt liv', der kan ses til november.

Fakta om vandforsyningen fra Køges nye vandværk

  • KLAR Forsyning pumper 3,3 mio. liter vand ud til deres kunder i døgnet. Det er nok til at fylde Køge Svømmeland med vand ca. to gange.
  • Er du kunde hos KLAR Forsyning, betaler du 8,2 øre for en liter vand.
  • Det forurener ca. 900 gange mere at producere flaskevand end det postevand, vandværkerne producerer.
  • En gennemsnitsdansker bruger 48.000 liter vand om året, hvor cirka halvdelen går til bad og toiletskyl.