Logget ind som:
Kundenr.:

Genbrug og genanvendelse

Vi skal sortere mere, så vi kan genanvende mere. Mindre restaffald og mere affald til genbrug. Læs mere om, hvordan vi arbejdet med at øge genanvendelsen i Greve Kommune.

Skraldebil som holder ved en sø i Greve

Klimamål og affaldsbehandling er tæt forbundne. Jo mere affald, vi genbruger og genanvender, jo mindre bliver produktionen af nye varer og dermed mindsker vi både CO2-udledningen og behovet for udvinding af nye råstoffer.

Den danske affaldssektor skal være klimaneutral i 2030. Det er visionen for den danske klimaplan ”Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi”.

I KLAR Forsyning har vi længe arbejdet med at øge genanvendelsesgraden for indsamlet affald i Greve Kommune. Vi indfører løbende nye affaldsfraktioner på vores genbrugsplads, MiljøCenter Greve, ligesom vi også over de sidste år har udvidet affaldsindsamlingen med nye typer af affald. 

50 procent mere genanvendelse – før tid

I 2013 satte den tidligere regering i den tidligere regerings ressourcestrategi ”Danmark uden affald” et mål om at opnå mere genanvendelse af affald. Specielt de syv typer affald: Papir, glas, pap, metal, plast, træ og madaffald. Målet var, at kommunerne i 2022 skulle genanvende 50 procent af husholdningsaffaldet for disse fraktioner.

Det mål nåede vi i Greve Kommune med indførslen af en ny affaldsordning 1. maj 2020, som nu også skulle inkludere indsamling af madaffald, plast samt rent træ.

Mens genanvendelsesprocenten i første halvdel af 2020 lå på 41 procent, er genanvendelsesprocenten nemlig steget til hele 58 procent i første halvdel af 2021.

Det kan du læse mere om i nyheden her: 

Urbaser, skraldebil, affaldsafhentning
Pressemeddelelse

I første halvdel af 2021 har borgerne i Greve Kommune sorteret hele 58 procent af deres affald til genanvendelse. Dermed har Greve...

Sortering i 10 typer affald som en af landets første

I 2020 blev der indgået en bred politisk aftale ”Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi”. Her blev det besluttet, at alle borgere i Danmark fremover skal sortere deres i 10 typer affald: mad, papir, pap, metal, glas, plastik, mad- og drikkekartoner, restaffald og farligt affald samt senere også tekstiler.

Vi var allerede godt på vej i Greve Kommune på grund af den nye affaldsordning fra 2020. Derfor kom vi også i mål med indsamling af de 10 typer affald allerede 1. januar 2022 som en af de første kommuner i Danmark.

Hvad så nu?

Selvom vi allerede er gode, så kan og skal vi stadig blive bedre for at nå målet om en klimaneutral affaldssektor i 2030. 

KLAR Forsyning og Greve Kommune har derfor udarbejdet "Affaldsplan 2023 – 2034", der beskriver hvilke fokusområder og initiativer, vi fremover vil lægge vægt på.

Affaldsbil holdende ved sø

I affaldsplanen fastlægger Greve Kommune en plan for affaldsområdet frem mod 2034.