Logget ind som:
Kundenr.:

Fjernvarme i Stevns: Sådan bliver prisen for tilslutning

Nyhed

På det online informationsmøde onsdag 3. april kunne KLAR Forsyning præsentere nærmere priser for fjernvarmen i Stevns - både startomkostning og anslået årlig varmepris for et "standardhus".

Projektchef for fjernvarme og plan- og anlægschef fra KLAR Forsyning til onlinemøde om fjernvarmen

Online informationsmøde om fjernvarmen i Stevns med repræsentanter fra KLAR Forsyning; projektchef for fjernvarmen, Nina Marie Holmboe, og plan- og anlægschef, Frands Søbjerg Hansen.

I februar 2024 blev der afholdt tre dialogmøder for de tre potentielle fjernvarmeområder; Hårlev, Store Heddinge, Strøby Egede/Valløby. Her blev der især efterspurgt nærmere pris for fjernvarmen. 

"Vi er lige nu stadig tidligt i processen med fjernvarmeprojekterne, men vi forstår godt, at prisen er en vigtig faktor for mange i overvejelsen om skift af varmekilde. Derfor har vi siden dialogmøderne arbejdet på at komme nærmere en pris for fjernvarmen", siger projektchef for fjernvarme i KLAR Forsyning, Nina Marie Holmboe:

"Forhåbentlig vil de nærmere priser være en hjælp for borgerne i Stevns, som nu eller senest 1. maj skal beslutte om de - ganske uforpligtende - vil sige ja til fjernvarmen og dermed ja til muligheden for på sigt at få tilbudt fjernvarme".

Startomkostning og anslået årlig varmepris for fjernvarmen 

Priserne for fjernvarme i Stevns - både startomkostningen og den anslåede årlige varmepris - blev præsenteret på et online informationsmøde onsdag 3. april af projektchef for fjernvarme Nina Marie Holmboe sammen plan- og anlægschef Frands Søbjerg Hansen: Se eller gense informationsmødet her 

Startomkostningen for tilslutning til fjernvarme i de tre fjernvarmeområder i Stevns bliver 40.000 kr. inkl. moms (kampagnepris). Beløbet dækker alle udgifter ved installation af fjernvarme i ejendommen samt fjernvarmeunitten. Tilmelder man sig efter kampagneperioden, vil startomkostningen efter kampagneperioden være 50.000 kr. inkl. moms. 

Den anslåede årlige fjernvarmepris i Stevns for et standardhus i 2027/2028 bliver forventeligt omkring 20-25.000 DKK/år inkl. moms. Inkluderet i den årlige varmepris er al service og vedligehold af fjernvarmeunit, reparationer, udskift mm. 

Varmeprisen er på nuværende tidspunkt stadig afhængig af flere variable - såsom antal tilsluttede, investeringsomkostningerne og renten, opstart af anlægsprojektet mm. - og er udregnet for et “standardhus”, defineret som en ejendom på 130 kvm med et varmeforbrug på 18,1 MWh/årligt. Svarende til et forbrug af 1654 m3 gas eller 2073 liter olie.

Find mere information om priser for fjernvarmen her: Prisen for fjernvarme 

"Viser man ikke sin interesse nu, ser vi det som et nej tak til fjernvarme. Så er du den mindste smule interesseret i fjernvarme, er det vigtigt, du tilkendegiver din interesse inden 1. maj"
Nina Marie Holmboe, projektchef for fjernvarme

Dit ja til interesse er et ja til muligheden for fjernvarme - men binder ikke

Frem mod 1. maj 2024 indsamler KLAR Forsyning i samarbejde med Stevns Kommune uforpligtende interessetilkendegivelser fra borgerne i de tre potentielle fjernvarmeområder. 

"Før vi ved, om der er stor nok interesse for at få fjernvarmen til Stevns, kan vi ikke fortsætte med den videre planlægning og undersøgelse. Fjernvarme er en kollektiv løsning og vi er nødt til at have flertallet med ombord. Lige nu indsamler vi derfor såkaldte interessetilkendegivelser fra alle borgere, virksomheder og foreninger i de tre potentielle fjernvarmeområder. Det er ganske uforpligtende at give sin interesse, men det er afgørende at man gør det nu, hvis man er interesseret i - på sigt - at få tilbud om at få fjernvarme", siger Nina Marie Holmboe, projektchef for fjernvarme i KLAR Forsyning.

"Viser man ikke sin interesse nu, ser vi det som et nej tak til fjernvarme. Så er du den mindste smule interesseret i fjernvarme, er det vigtigt, du tilkendegiver din interesse inden 1. maj". 

Man kan indsende sin interessetilkendegivelse via formularen på siden her: 

Ja tak til fjernvarme klistermærker

Vær med til at få fjernvarme til Store Heddinge, Hårlev, Strøby Egede og Valløby. Tilkendegiv din interesse inden 1. maj 2024.

Emne