Logget ind som:
Kundenr.:

Stigninger i spildevandstaksterne

Nyhed

Inflationen de sidste år samt omfattende renoveringer og investeringer i klimatilpasning medfører stigninger i spildevandstaksterne for størstedelen af KLAR Forsynings kunder.

Køge-Egnens Renseanlæg

I Stevns Kommune forbliver spildevandstaksten uændret på 56,38 kr. inkl. moms pr. m3 for 2024, mens KLAR Forsynings øvrige kunder vil opleve en prisstigning i forhold til året før, når de i år modtager deres regning.

I Greve er taksterne steget fra 31,25 til 37,26 kr., i Køge fra 44,25 til 49,38 kr., og i Solrød fra 36,25 til 42,88 kr. inkl. moms pr. m3.

Inflation og investeringer i klimatilpasning

Stigningerne skyldes den generelle prisstigning i samfundet de sidste par år, men også betydelige investeringer i klimatilpasning og renoveringsprojekter gør sig gældende.

Line Wilchen Hollesen, der er adm. direktør i KLAR Forsyning, forklarer.

”Taksterne stiger som følge af de generelle prisstigninger, vi har set de sidste par år. Samtidig arbejder vi for at opfylde vores ejerkommuners spildevandsplaner og klimaplaner og investerer derfor mange penge i klimatilpasningsprojekter i alle vores fire kommuner, hvor vi bl.a. anlægger regnvandsbassiner for at minimere risikoen for oversvømmelser ved kraftig regn og skybrud. I Stevns udfører vi desuden store separatkloakeringsprojekter, mens vi i Greve og Solrød står overfor omfattende renoveringer af henholdsvis Solrød Renseanlæg og Mosede Renseanlæg. Udgifterne til de projekter skal dækkes af spildevandstaksterne”, forklarer hun.

Hun pointerer samtidig, at KLAR Forsyning reguleres ligesom alle andre forsyningsselskaber af vandsektorloven, der fastsætter en øvre grænse for, hvor høje spildevandstakster må være.

Taksterne kan reguleres begge veje

Da forsyningsselskaber opererer efter hvile-i-sig-selv-princippet, hvilket vil sige, at de ikke må generere et overskud, kan taksterne årligt både reguleres op og ned.

”Hvis vi et år har opkrævet vores kunder for meget, betaler vi pengene tilbage via en nedregulering af taksterne de efterfølgende år. Historisk set har taksterne i nogle af vores kommuner været højere end i 2024, som for eksempel 62,00 kr. i Stevns i 2016 og 51,75 kr. i Køge i 2018”, forklarer Line Wilchen Hollesen.