Logget ind som:
Kundenr.:

Varsling om forhøjet vandstand i Køge Bugt

Driftsmeddelelse

DMI varsler forhøjet vandstand i Køge Bugt, og de vurderer, at vandet fredag nat kan stå op til 1,56 meter højere end normalt.

Stormsikring ved forhøjet vandstand i 2017

Sådan så det ud, da vi var i gang med arbejdet, under stormfloden i 2017.

Varslet kan betyde, at I i Køge, Greve, Solrød og Stevns kommuner fredag aften kan opleve driftsforstyrrelser på kloaknettet, hvilket helt konkret betyder, at I kan få problemer med at trække ud i toilettet, og at vandet i kummen gurgler og bobler.

Det sker hvis, havvandet trænger ind i kloakken. Samtidig kan vandet ikke løbe ud i Køge Bugt, når vandstanden står højt, og situationen kan yderligere forværres af, at DMI varsler kraftig regn fredag aften og nat.

I kan hjælpe ved at spare på vandet

Vi vil gerne opfordre jer til at spare på vandet fra fredag eftermiddag, så vi kan minimere belastningen af kloaksystemet.

I kan for eksempel vente med at sætte vaskemaskine eller opvaskemaskine i gang, vente med badet og med at trække ud i toilettet, til vandstanden igen falder.

KLAR Forsyning er i gang med forberedelser

Vi er forhøjet beredskab og arbejder lige nu i samarbejde med kommunerne på at sikre udsatte steder bedst muligt og begrænse skader.

Vand kan trænge op fra gulvafløb

Den forhøjede vandstand betyder også, at der er risiko for, at vandet kan trænge op fra gulvafløb. Sker det, er der ikke andet at gøre end at vente på at vandstanden falder igen.

Vi opfordrer derfor folk med ejendomme, der ligger lavt, eller folk med kældre, til at tage de nødvendige forholdsregler. Det kan for eksempel være at fjerne genstande, der står i rum, der kan være udsatte.

Løbende information her på hjemmesiden

Vi følger situationen tæt, og vi opdaterer hjemmesiden løbende.

Emne