Logget ind som:
Kundenr.:

Vi sender regninger ud i uge 7 til kunder i Køge

Nyhed

Her skal du være opmærksom på, at fra 2024 betaler du dit affaldsgebyr sammen med din regning for vand og spildevand til KLAR Forsyning.

Illustration af regning for affald, spildevand og vand

Du vil som noget nyt opleve, at du bliver opkrævet et affaldsgebyr sammen med din regning for vand og spildevand, som vi sender ud i uge 7.

Du kan muligvis opleve problemer med at logge på via selvbetjeningen, da mange besøg på siden kan lægge pres på vores system. Prøv da venligst igen på et senere tidspunkt.

Spildevandstaksterne er steget. Det kan du læse mere om i nedenstående nyhed:

Køge-Egnens Renseanlæg
Nyhed

Inflationen de sidste år samt omfattende renoveringer og investeringer i klimatilpasning medfører stigninger i spildevandstaksterne for...

Hvorfor betaler jeg affaldsgebyr til KLAR Forsyning

I sommeren 2022 blev der indgået en bred politisk aftale om, at håndtering af affaldsydelserne i alle landets kommuner fremover skal håndteres i et separat selskab. Lovgivningen forventes først at træde i kraft i løbet af 2024, men allerede nu er Køge Kommune i gang med forberedelserne.

I Køge Kommune bliver det KLAR Forsyning, som forventes at overtage ansvaret for affaldshåndteringen. Derfor overtager KLAR Forsyning allerede fra 2024 opkrævning af affaldsgebyrer i Køge på vegne af Køge Kommune.

Indtil du hører andet, er det stadig Køge Kommune, der står for affaldshåndteringen, og det er derfor stadig dem, du skal kontakte, hvis du har spørgsmål til din affaldsordning samt driften af den. 

Din næste regning fra KLAR Forsyning vil derfor være en samlet regning for både affald, spildevand og vand (hvis du modtager vand fra KLAR Forsyning).

Spørgsmål til din regning?

Har du spørgsmål til betaling af din regning, skal du henvende dig til KLAR Forsyning på easyenergy@klarforsyning.dk

Spørgsmål til din affaldsordning og affaldsgebyrer?

Har du spørgsmål til din affaldsordning eller sammensætning af affaldsgebyrer, skal du henvende dig til Køge Kommune på affald@koege.dk.

Hvad betyder det for mig?

Affaldsgebyrerne for 2024 er de samme, som Køge Kommune har fastsat i takstbladet for 2024. 

Forskellen er blot, at hvor du tidligere har betalt gebyret for din affaldsordning til Køge Kommune separat, så vil du nu fremover betale affaldsgebyret sammen med din regning for vandafledning og drikkevand.

Er du som nuværende kunde tilmeldt betaling af faste regninger fra KLAR Forsyning via Betalingsservice, vil betaling af dine affaldsgebyrer også blive betalt automatisk.

Er du som nuværende kunde ikke tilmeldt Betalingsservice, vil du modtage din regning, som du plejer – enten via mail, e-Boks eller fysisk post.

Nye kunder vil få tilsendt et fysisk velkomstbrev, hvor der er mulighed for at tilmelde sig modtagelse af regning via mail. Hvis du som ny kunde ikke er tilmeldt regning via mail, får du i stedet regningen som fysisk brev. Herefter kan du med fordel tilmelde sig Betalingsservice til betaling af fremtidige regninger.

Hvad betaler jeg affaldsgebyr for?

Alle husstande i Køge Kommune skal være tilmeldt og betale gebyr for deres affaldsordning.

Størrelsen på dit affaldsgebyr afhænger af, hvilken affaldsordning du har. Du har som borger i Køge Kommune nemlig flere muligheder for selv at vælge, hvilken størrelse affaldsbeholder du vil have, samt hvor mange. Derfor findes der mange forskellige kombinationer af affaldsbeholdere for de enkelte husstande. Især er der stor variation i affaldsløsninger og gebyrer for ejendomme med fælles affaldsløsninger.

I gebyroversigten kan du se, hvad de enkelte affaldsbeholdere og affaldsløsninger koster i 2024: Affaldsgebyrer |  Køge Kommune

Hvornår betaler jeg affaldsgebyr?

Dit affaldsgebyr opkræves på 2 halvårlige acontoregninger sammen med din afregning for spildevand og vand (hvis du modtager vand fra os).

Den første acontoregning for året modtager du i februar/marts 2024 sammen med din årsopgørelse for det foregående år. Den anden acontoregning for året modtager du i august/september 2024.

Emne