Logget ind som:
Kundenr.:

Rent vand til de næste generationer

Vand

KLAR Forsyning sætter i anledning af Vandets Dag fokus på, hvor vigtigt det er at droppe sprøjtegiften i haven. Der skal også være rent vand til de næste generationer, forklarer forsyningsselskabet.

Sprøjtemiddel bliver sprøjtet på frugttræ

Ved at deltage i kampagnen Rent vand til møgungerne håber KLAR Forsyning, at de kan få folk til at tænke sig om en ekstra gang, før de anvender sprøjtegift i haven, hvilket er skadeligt for vores grundvand.

Kampagnen er udviklet af forsyningsselskabet Novafos, og flere forsyninger er efterfølgende gået med i samarbejdet.

Kampagnen består af forskelligt informationsmateriale og byder også en lille film med Søren Sætter-Lassen, der på humoristisk vis kommer ud med budskabet.

”Budskabet er vigtigt, og vi kan godt lide den humoristiske tilgang, så vi valgte at gå med i kampagnen, og fra i dag kan man se filmen på vores hjemmeside og på Facebook. I dag er det den internationale mærkedag, Vandets Dag, så det er oplagt at sætte gang i kampagnen netop i dag”, forklarer Line Wilchen Hollesen, der er adm. direktør i KLAR Forsyning.

Aftale beskytter grundvand i Køge

Landbruget er en vigtig spiller, når det kommer til at sikre vores grundvandsressourcer. Mange boringer ligger på dyrkede landbrugsarealer, hvor der i større eller mindre omfang bruges sprøjtemidler. Det er lykkes KLAR Forsyning at indgå en aftale om at anlægge et naturområde med Birger Niemann, der ejer Niemanns Maskinstation i Tureby.

Aftalen går nærmere bestemt ud på, at KLAR Forsyning har betalt udgifterne til, at Birger Niemann på sin private grund har plantet et nyt skovområde på 2,8 hektarer og anlagt et område på 5,2 hektarer med varigt græs. Samtidig er der anlagt to kunstige søer på mindst 200 m2 hver, og et rørsystem er nu omlagt til et åbent vandløb på ca. 450 meter.

Aftalen kom i stand i forbindelse med KLAR Forsynings pligt til at anlægge erstatningsnatur i forbindelse med, at de i 2016 byggede et nyt vandværk i Køge.

’Vi er rigtig glade for aftalen med Birger Niemann, der gør, at vi kan beskytte fire af vores boringer, der leverer vand til Fruedal Vandværk. Aftalen indebærer nemlig, at der ikke må benyttes kemikalier og gødning på hele området”, forklarer Niels Rolskov, der er bestyrelsesformand i KLAR Forsyning.

KLAR Forsyning håber, at folk vil tage positivt imod budskabet om at droppe sprøjtegiften og tænke på det, når de inden længe begynder på havearbejdet.

Sådan kan du modvirke ukrudt i haven uden brug af sprøjtegift

Vil du gerne af med ukrudtet - uden brug af sprøjtegift? Så kommer der her et par gode råd:

  • Dæk dine bede med bunddækkeplaner. De vil skygge for solen, så ukrudtet ikke kan spire
  • Brug fiberdug som underlag under fliser og terrasser
  • Spred træflis ud i dine bede
  • Sørg for at fjerne ukrudt i det tidlige forår, inden det når at kaste frø
...
Emne