Logget ind som:
Kundenr.:

Årets første julegave: Nyt Genbrugshus er nu åbnet

Pressemeddelelse

Der var stort fremmøde på pladsen, da borgmester Pernille Beckmann og bestyrelsesformand Lars Therkildsen i dag fredag den 1. december kunne indvie det nye Genbrugshus på MiljøCenter Greve.

Pernille Beckmann borgmester i Greve og Lars Therkildsen bestyrelsesformand i KLAR Forsyning indvier det nye genbrugshus

Det nye Genbrugshus blev indviet med taler fra borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann og bestyrelsesformand i KLAR Forsyning, Lars Therkildsen.

Trods det kolde decembervejr var der stort fremmøde på MiljøCenter Greve, da det nye Genbrugshus i dag blev officielt indviet.

I det nye Genbrugshus vil borgere, frivillige foreninger og virksomheder fremover kunne aflevere og hente ting til direkte genbrug - ganske gratis. Mange af de ting, der ender i containerne på MiljøCenter Greve i dag, er nemlig alt for gode til at blive smidt ud.

"Her bliver gode ting til gode genbrugte ting, og det er da glædeligt"
Pernille Beckmann, borgmester i Greve Kommune

”Slut med at kaste lange blikke efter alt det, som bliver smidt ud i containerne på MiljøCenter Greve. Fremover vil man ganske gratis kunne tage fine genbrugsfund fra Genbrugshuset med sig hjem”, siger Lars Therkildsen, bestyrelsesformand i KLAR Forsyning. 

Indvielsen blev markeret ved taler fra både borgmester i Greve Kommune og bestyrelsesformand i KLAR Forsyning, som driver MiljøCenter Greve.

”Jeg har glædet mig til i dag, for her i genbrugshuset ender gode ting aldrig i affaldsbøtter eller som storskrald. Her bliver gode ting til gode genbrugte ting, og det er da glædeligt”, sagde Pernille Beckmann, borgmester i Greve Kommune, i sin tale ved åbningen.

Det nye initiativ på MiljøCenter Greve skal være med til at skabe bedre rammer for mere direkte genbrug i Greve Kommune.

”Vores ønske er, at man som borger i Greve Kommune oplever, at det er nemt at være miljøbevidst. Mere genanvendelse er ét spor. Men hvis vi kan genbruge mere, er det endnu bedre. Derfor glæder vi os over, at vi med det nye Genbrugshus nu kan skabe bedre rammer for mere direkte genbrug – fra én borger til en andensagde Lars Therkildsen, bestyrelsesformand i KLAR Forsyning i sin tale.

For at markere indvielsen af det nye Genbrugshus havde både borgmester Pernille Beckmann og bestyrelsesformand Lars Therkildsen selv medbragt en ting, som de gerne ville give videre til direkte genbrug.

Pernille Beckmann havde været på jagt i rådhusets kælder, mens Lars Therkildsen havde kigget i gemmerne derhjemme.

Genbrugsguld stod klar på hylderne

Herefter blev dørene slået op til det nye Genbrugshus, som gemte på lidt af en julegave. Inden for dørene bugnede hylderne nemlig allerede med genbrugsfund for enhver smag: Lænestole, porcelæn, bestik, vaser, legetøj, bøger, ja sågar julepynt.

De sidste par måneder har medarbejderne på pladsen nemlig stillet massevis af genbrugsartikler til side, og det vakte stor begejstring hos de fremmødte borgere.  

”Nu glæder vi os bare til, at Genbrugshuset officielt kommer i brug, så borgerne kan få glæde af hinandens genbrugsguld”, siger Lars Therkildsen, bestyrelsesformand i KLAR Forsyning.

Fakta

  • KLAR Forsyning, som har ansvar for affaldshåndtering i Greve Kommune og også driver genbrugspladsen, arbejder sammen med Greve Kommune på at skabe bedre rammer for mere direkte genbrug i hele kommunen.
  • Første skridt blev taget i april 2023, hvor det nye område på MiljøCenter Greve til udendørs direkte genbrug blev indviet. Her kan borgere gratis aflevere og hente udendørs materialer til direkte genbrug, såsom tegl, fliser, havekrukker mm. Det initiativ har borgerne bakket rigtig flot op om.
  • Med åbningen af det nye Genbrugshus tager vi nu det næste skridt på rejsen mod mere direkte genbrug i kommunen. Fremover vil borgere, frivillige organisationer og virksomheder gratis kunne give og tage ting til indendørs direkte genbrug, såsom møbler, bøger, porcelæn, legetøj mm.
...

 

Emne