Logget ind som:
Kundenr.:

Farvel til brændbart: Vi skal redde mere genanvendeligt affald fra flammerne

Nyhed

Nu skifter stort og småt brændbart navn til fælleskategorien ’Rest efter sortering’. Det sker for at skabe opmærksomhed om, at alt affald, som kan blive genanvendt, skal afleveres til genanvendelse.

Det nye skilt på MiljøCenter Greve med navnet Rest efter sortering

Fremover skal du lede efter skiltet 'Rest efter sortering', når du skal skille dig af med affald, som ikke kan genbruges eller genanvendes, men godt kan brænde.

Ødelagte håndklæder, brugte opladere, metaldåser uden pant, gamle træmøbler. Det er efterhånden ikke meget affald, der ikke kan sorteres til genanvendelse. 

I de seneste år har der nemlig været gjort meget for at sikre højere genanvendelse af affald i Greve Kommune – både derhjemme og på genbrugspladsen. Men selvom vi i Greve Kommune allerede er nået langt, kan vi godt blive endnu bedre. Især hvad angår affald, som afleveres til stort og småt brændbart. 

Nu skifter stort og småt brændbart derfor navn til det mere retvisende ’Rest efter sortering’. Det nye navn skal hjælpe borgerne med at huske på, at rigtig meget af husholdningsaffaldet faktisk kan sorteres.

”Selvom affaldet kan brændes, er det ikke ensbetydende med, at det skal brændes. Alt for meget affald, som kunne have været genanvendt, ender sin livscyklus i flammerne på forbrændingen. Det vil vi gerne rette op på,” siger Jesper Koziara, teknisk direktør i KLAR Forsyning og uddyber:   

”Med navneændringen håber vi på at skærpe opmærksomheden omkring, at alt genanvendeligt affald skal sorteres. Det skal kun være affald, som ikke hører til andre steder, der må ende i ’Rest efter sortering’”.  

Rest efter sortering piktogram

Det betyder ændringen for dig 

Når du fremover skal af med affald, som ikke kan genanvendes, men godt kan brænde, skal det afleveres som ’Rest efter sortering’. Det kan fx være gamle CD’er og DVD’er, polstrede møbler, gulvtæpper og tomme ringbind. 

På genbrugspladsen MiljøCenter Greve bliver der i uge 24 flyttet rundt, så de nuværende containere til stort og småt brændbart bliver udskiftet med nye containere til ’Rest efter sortering’. 

Ved storskraldsindsamlingen vil skraldemanden fremover være mere opmærksom på, om dit affald er sorteret korrekt. Med andre ord; er sorteringsmulighederne ved din husstand blevet udnyttet til det fulde?

Hvis dit affald er fejlsorteret, vil dit storskrald ikke blive afhentet. I dette tilfælde vil skraldemanden lægge en seddel, der forklarer, hvorfor affaldet ikke er blevet afhentet.

Hvorfor skifter stort og småt brændbart navn? 

Stort og småt brændbart skifter navn til ’Rest efter sortering’, fordi vi skal ændre tankegangen om, at alt affald, som kan brænde, gerne må afleveres til forbrænding. Navnet ’Rest efter sortering’ signalerer, at det kun er det affald, der ikke kan sorteres, som må afleveres her.   

’Rest efter sortering’ er i øvrigt et navn som andre affaldsselskaber og genbrugspladser over hele Danmark har valgt at benytte.   

Hvad er ’Rest efter sortering’? 

’Rest efter sortering’ er stort og småt brændbart affald, hvor alle de genanvendelige fraktioner udsorteret i de udleverede beholdere af KLAR Forsyning. 

Det er kun affald, som ikke kan genanvendes - men som godt kan brænde -, der må afleveres i ’Rest efter sortering’. Har du affald, som hverken kan genanvendes eller brændes, skal det afleveres til deponi på MiljøCenter Greve. 

Hvordan finder jeg ud af, om mit affald skal genanvendes eller brændes?

Du kan altid spørge vores affaldsfolk på MiljøCenter Greve om hjælp, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal sortere dit affald korrekt. 

Er du i tvivl om, hvordan du sorterer dit affald korrekt derhjemme, kan du benytte vores online sorteringsguide på hjemmesiden eller affaldsappen ’Perfect Waste’ til at søge efter specifikke typer af affald. 

Hvad sker der med ’Rest efter sortering’? 

Affald, som afleveres i ’Rest efter sortering’, bliver ikke genanvendt. I stedet bliver affaldet sendt til forbrænding, hvor energien udnyttes til at producere fjernvarme og strøm.
 

Emne