Logget ind som:
Kundenr.:

Lavt indhold af nitrat i drikkevandet i Køge

Pressemeddelelse

Det er udmeldingen fra KLAR Forsyning, der kommer i forbindelse med, at ny forskning peger på, at et højt indhold af nitrat i drikkevandet kan øge risikoen for tarmkræft.

Den nuværende grænseværdi for nitrat er sat til 50 mg pr. liter, men forskere mener nu at have dokumenteret, at et indhold helt ned til omkring fire mg pr. liter kan øge risikoen for tarmkræft.

Meget lavt indhold af nitrat i drikkevandet i Køge

De seneste prøver af drikkevandet fra henholdsvis Køge Vandværk og Fruedal Vandværk viser, at indholdet af nitrat i drikkevandet ligger langt under grænseværdien på 50 mg pr. liter.

Vand fra Fruedal Vandværk indeholder 1,7 mg nitrat pr. liter, mens vand fra Køge Vandværk ligger en anelse højere med 3,3 mg pr. liter.

Intet er vigtigere end kvaliteten af drikkevand

”Der er ikke noget, der er vigtigere for os i KLAR Forsyning end at levere rent og sundt drikkevand, og vi følger løbende med i forskningen på området. Vi vil rigtig gerne berolige vores kunder i forhold til den nye undersøgelse, der peger på et sammenfald mellem et højt indhold af nitrat i drikkevandet og risikoen for tarmkræft. I Køge ligger indholdet af nitrat i drikkevandet meget langt under den fastsatte grænseværdi’, siger Line Wilchen Hollesen, der er administrerende direktør i KLAR Forsyning.

Hun understreger samtidig, at KLAR Forsyning går meget højt op i kvaliteten og sikkerheden omkring leveringen af drikkevand.

’I KLAR Forsyning er vores vandforsyning ISO-certificeret både i forhold til fødevaresikkerhed og miljø. På den måde er vi sikre på, at vi lever op til de internationale standarder, der er på områderne’, siger Line Wilchen Hollesen.

Emne